De automotive sector is flink in beweging.  Met trends zoals bijvoorbeeld connected car, deelauto, elektrische auto’s en de transitie van auto naar mobiliteit krijgen alle ondernemers in de automotive sector mee te maken. De veranderingen gaan misschien niet snel maar houdt dit dan in dat je stil kan blijven zitten? De meeste ondernemers antwoorden  ontkennend, maar de vervolgactie wordt niet altijd opgepakt.  Waar moet ik als ondernemer beginnen? Hoe pak ik dat aan? Waar haal ik de tijd vandaan?

Optimaliseer jouw huidige businessplan


Je ontkomt er niet aan om de vele trends in de automotive sector te verwerken in jouw bestaande businessplan. En heb je nog geen businessplan, dan adviseren we je om hiermee aan de slag te gaan. Een actueel businessplan is nuttig voor jou als ondernemer. Door bij het schrijven van een businessplan gestructureerd te werken, kom je niet voor verrassingen te staan. Het businessplan geeft antwoord op al je vragen die op dat moment spelen.

Er zijn verschillende soorten ondernemingsplannen. Er zijn partijen die gratis sjablonen aanbieden om tot een uitgebreid businessplan te komen. Voor het schrijven van een businessplan adviseren wij hiervoor het Business Model Canvas te gebruiken. Met als resultaat een businessplan op slechts 1 pagina. 

De negen stappen van het Business Model Canvas

Onderstaand tref je het Business Model Canvas aan. Het midden van het model is jouw unieke product of dienst. Aan de rechterkant van het model zie je de klanten. De linkerkant is de interne organisatie. Laat je niet verleiden om linksboven in het model te beginnen. Dat lijkt zo vanzelfsprekend, omdat wij lezen van links naar rechts en van boven naar beneden. Klantwaarde is het middelpunt van het Businessmodel! 

Vanaf het begin denk je aan het creëren van klantwaarde in combinatie met klantsegmenten.

Bedrijven die nu succesvol zijn met een eigen businessmodel, zijn al bezig met het business model van morgen.  Een gezamenlijke taal om het bestaande business model te innoveren en te managen is een kracht van het model.  Het model vereist echter wel een scherpe focus en zicht op de voor- en nadelen voor de klant. Je loopt anders het risico dat de basis van het Buisness Model Canvas onvoldoende is. Laat Tincan jou helpen bij het opstellen van het Business Model Canvas.

Drie vormen van ondersteuning door Tincan

|

Individuele begeleiding

1-op-1 begeleiding van ondernemer/manager

Je leert met het model werken

Een aantal tools zoals de klantreis en impactanalyse, worden toegelicht.

Je gaat aan de slag met je eigen bedrijf

Duur : 2 dagdelen op 1 dag (dagdelen ochtend, middag, avond)  Ook in het weekend mogelijk.

De kosten zijn € 995,- (excl BTW).

 

 

|

Incompany training

Tot 10-12 deelnemers

Je leert met het model werken

Je gaat aan de slag met je eigen bedrijf

Een aantal tools,  zoals de klantreis en impactanalyse, worden toegelicht.

Duur : 2 dagdelen (dagdelen ochtend, middag, avond)  Ook in het weekend mogelijk.

De kosten zijn € 1.250,- (excl BTW).

 

 

|

Businessplanning traject

Echt innoveren met een compleet traject

Afhankelijk van de wensen van de klant worden diverse diverse modellen uitgewerkt. (Business Model Canvas, de klantreis, een impactanalyse etc.)

Duur : 8 – 12 weken (afhankelijk van de wensen van de klant)

 

 

Toelichting Business Model Canvas (video)

Stuur een WhatsApp
stuur een whatsapp
Wij zijn er om jou snel te helpen en zullen dan ook spoedig op jouw vraag of opmerking reageren.

Team Tincan Automotive
Powered by