Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, is door de Raad van State in het gelijk gesteld in haar hoger beroep tegen de Nederlandse Staat. Het betrof het besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu waarin Fastned een vergunning werd geweigerd voor een shop en toiletten bij twee van haar laadstations. Het door de Minister gevoerde beleid dat dergelijke voorzieningen niet zijn toegestaan bij laadstations langs de snelweg is met deze uitspraak vernietigd.

Fastned hoopt dat de Minister door deze duidelijke uitspraak medewerking zal verlenen aan snelle realisatie van deze voor elektrische rijders belangrijke voorzieningen. Dit is hard nodig gezien het explosief groeiende aantal elektrische auto’s en laadsessies langs de snelweg. De Nederlandse Staat heeft als doel gesteld dat alle nieuwe auto’s vanaf 2030 emissievrij zijn. Volwaardige snellaadstations dragen bij aan deze doelstelling.

Fastned oprichter Michiel Langezaal: “Dit is heel goed nieuws voor elektrische rijders. Zij willen ook een kop koffie drinken en naar het toilet gaan, net als mensen met een benzine-auto.”

Meer autonieuws op www.autozine.nl

Kijk voor veel meer autonieuws op de website van Autozine. Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen. Autozine is een 100% digitaal magazine, beschikbaar via de website, Android app, iPhone app, iPad app en apps voor diverse merken Smart TV. Autozine heeft een bereik van ongeveer 300.000 tot 400.000 lezers per maand.

× Chat met Thomas en Wim van Tincan Automotive